Ravintola Esplanadi – Helsingin keskustasta löytyy paljon ravintolavaihtoehtoja

10 February 2023
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Ravintola Esplanadi haulla löytyy Helsingin keskustasta paljon erilaisia ravintolavaihtoehtoja. Pääkaupunkien ja muiden suurten kaupunkien keskustoista löytyy yleensä paljon erilaisia ravintoloita. On ketjuravintoloita, gourmet-ravintoloita, ravintoloita eri maista, piilossa olevia helmiä ja kaikkea siltä väliltä. Vieraassa kaupungissa voi olla vaikeaa tietää, mihin kannattaa mennä. Klassikkoravintoloita lukuun ottamatta, ravintolat myös vaihtuvat usein.

Helsingistä kun puhutaan, monia kiinnostaa pohjoismainen keittiö. Kaikki tuntevat Välimeren ruokavalion, mutta mitä on pohjoismainen ruokavalio ja minkälaisia ruoka-aineita siihen kuuluu? Entä mistä löytää pohjoismaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita? Hakusanoilla 'ravintola Esplanadi' löytyy paljon eri ravintolavaihtoehtoja, mutta tarjoileeko jokin niistä pohjoismaista ruokaa? Tällä kertaa blogissa on aiheena pohjoismainen ruokavalio, joten kannattaa jatkaa lukemista, jos aihe on mielenkiintoinen.

Mikä on Pohjoismainen ruokavalio

Pohjoismaisen ruokavalion perusta ovat Pohjoismaista saatavat ruoka-aineet. Pohjoismaiseen keittiöön kuuluvat kaikkien Pohjoismaiden, Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan keittiöt. Maiden keittiöiden välillä on eroavaisuuksiakin, mutta yleisesti pohjoismainen ruokavalio on pääosin samanlainen. Jokaisella maalla on omat erikoisuutensa, jotka perustuvat kuitenkin samoihin ruokalajeihin ja ruoka-aineisiin. Pohjoismainen keittiö perustuu mietoihin, puhtaisiin ja yksinkertaisiin makuihin, jossa ruuan oma maku on pääasiassa ja sitä pyritään korostamaan vahvan maustamisen sijaan. Pohjoismainen ruoka on melko yksinkertaista kotiruokaa, jossa on vaikutteita myös ympäröivistä ruokakulttuureista. Pohjoismaisen keittiön perustana ovat puhtaat raaka-aineet, joiden käyttö perustuu vuodenaikoihin ja mitä raaka-aineita on saatavilla. Eri maakunnista löytyy myös omat erikoisuutensa, jotka tuovat keittiöön lisämausteensa.

Luonto on tärkeä elementti pohjoismaisessa keittiössä

Pohjoismainen ruokavalio perustuu lähiluonnosta saataviin raaka-aineisiin, johon kuuluu vilja, riistan ja metsänantimien käyttö. Tärkeänä elementtinä ovat lähi- ja villiruoka, kuten riista, sienet, marjat, luonnonkalat ja erilaiset esimerkiksi meren rannalla kasvavat syötävät merilevät ja heinät. Kaikki raaka-aineet pyritään saamaan läheltä, sen sijaan, että käytetään raaka-aineina maapallon toiselta puolelta matkanneita raaka-aineita. Pohjoismaisen keittiön sydämessä ovat lähiluonnosta sekä paikallisilta tuottajilta saatavat raaka-aineet. Tärkeässä osassa on myös eettisyys ja ekologisuus, joilla tarkoitetaan vastuullisesti, puhtaista raaka-aineista tuotettua ruokaa, tuhlauksen minimointia ja luonnosta ja eläimistä huolehtimista.

Helsingin keskusta on erilaisten ravintoloiden ja kahviloiden runsaudensarvi, josta löytyy sekä pohjoismaista ruokaa, mutta muiden maiden keittiöihin tutustuminen on myös mahdollista kattavan valikoiman ansiosta. Ravintola Esplanadi tai ravintola keskusta – kannattaa kokeilla, mitä näillä hauilla löytyy. Esimerkiksi Ravintola Rioni Oy tarjoaa makuelämyksiä moneen makuun.